Best of Szálasi

2008.11.30. 11:18

„Aki a béke kedvéért háborút indít, ugyanolyan, mint az az apostol, aki a híveket gyilkolja, hogy mielőbb élvezzék a túlvilág gyönyörét.”

„A múltba mindig az szalad, akinek nincs jelenje és nem hisz jövőjében.”

„Aki kétértelmű kérdéseket intéz, ne csodálkozzék, ha kétértelmű válaszokat kap.”

„Nagy embereket csak a könnyen utánozható dolgokban utánozzák; a nehezen utánozható dolgokról – mert nagy erkölcsi, szellemi, anyagi áldozatokkal, szenvedésekkel járnak – lemondanak azzal az indoklással, hogy utánozhatatlanok, nem „sajátíthatók” ki.”

„Aki a hazáját, népét, nemzetét igazán szereti, megérti egy másik nép, nemzet, haza emberének népszeretetét, nemzetszeretetét, hazaszeretetét.”

„… politikusoknak feladatot kell adni és nem hatalmat.”

„Tejútrendszerünk is nemzetiszocialista – hungarista: a „Nyilas” körül forog.”

„Ha valaki úgy akar naggyá lenni, hogy lepiszkol mindent, ami nagy: nem lesz naggyá, aljassá lesz.
Csak rosszal nem lehet a jót bizonyítani. Tehát: ha Péter rossz, ez még egyáltalán nem jelenti, hogy Pálnak jónak kell lennie. Tehát ha a hungarizmus rossz, ebből még nem folyik, hogy a liberalizmus jó.”

„Igen: minden bűnt le lehet vezekelni, csakhogy a vezeklés módját nem állapíthatja meg a bűnös.”

„Ha farkasok közé keveredem, mindig arra törekszem, hogy a legerősebb ordas én legyek és sohasem arra, hogy köztük én legyek a szalonképes göbölye.”

„Istent magyarázni a legnagyobb bűn, mert butaság. A butaság pedig a legnagyobb bűn. Gátlás nélküli erkölcsi, lelki, értelmi pöffeszkedés kell ahhoz, hogy Istent magyarázzuk és embereket azért büntessünk, mert Istent nem annak veszik, aminek magyarázzuk. Ilyenre azonban csak a butaság képes.
Az ember butasága mellett eltörpül Isten végtelensége. Milyen hatalmasok is vagyunk mi emberek!”

„Az egyház mindig prédikál, de sohase cselekszik úgy, ahogyan prédikálja. Ne csodálkozzék tehát, ha azok is, akik prédikációit hallgatják, csak hallgatják és nem cselekszenek azonképpen. Hiszen nincsen, aki a hallgatóknak fennkölt példát mutatna.”

„Akárhogy is szeretjük és bíztatjuk a vén lovat, csak virslibe kerül.”

„Az öröm kifelé kívánkozik, a fájdalom befelé. Azért van az, hogy az örömöt meg lehet osztani, a fájdalmat nem.”

„A nacionalista és szocialista paraszt a rög valóságos birtokosa lesz és első vérvédője a haza valóságára emelt rögnek.”

„…a politika művészet és pedig a közösségvezetésének a művészete és piszkossá legfeljebb piszkos emberek kezében válik.”

„A háborúban a szenvedőben hősi szenvedőt, a halottban hősi halottat láttam. Tiszteltem bennük a hőst, részvétet nem éreztem irántuk.”

 


 

Ez most egy technikai jellegű bejegyzés. Nincs kedvem minden egyes alkalommal a fórumon kikeresni a 2007. december 20-i hozzászólásomat. És a sulis CD-t sem akarom előkotorni a II. vh-s rakaszomból.

A bejegyzéssel semmi politikai célom nincs. Az anyagot is egy előadáshoz gyűjtöttem, nem önszorgalomból. Ezek a gondolatok viszont nagyon megtetszettek, és sok igazságot látok bennük. És van pár vicces is köztük. Mindenki döntse el maga, hogy melyik melyik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kain2.blog.hu/api/trackback/id/tr10795892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása